Saturday, February 20, 2010

Aktiviti Bebas si Debab..

Malam yang boring ni saya nak update about my pets iaitu 'Debab a guinea pig( bunyi xsdp) mice'. Ok sekarang umonya sudah masuk 3 minggu dlm jagaan saya dan saya sudah faham serba sedikit perangainya yang mengada-ngada tuh..

1. Makan pun semakin memilih-demand tul, kalau dulu bagi apa-apa je mesti dia ratah sampai habis tapi sekarang nak sayur-sayur yang berbau je.. Bagi roti pun wat dono jer, sekarang umah ia sudah ada semut kerumun roti yang tak habis tu, padan muka ia!!..

2. Makan pun nak kena suap @ acah-acah.. mengada-ngada ia semakin menjadi-jadi iskh2.. macam nak geget-geget jerk.. wat sup sedap jugak nih.

3. Malu-malu pig tikus konon, asyik dok dalam umah dia jerk.. bila orang takde baru nak kuar.

4. Pandai mogok sekarang ni.. kalau takde makanan aritu, ia akan geget-geget umahnya yang diperbuat dari kayu tuh.. Kalau roboh rumah tuh jangan harap nak wat baru... padan muka ia lagi!!

5. Sudah pandai tiru aksi wonderpets.. joget and nyanyi-nyanyi.. korang tak percaya??

6. Apa lagi eak.. korang tengok sendirila pic-pic nih...hehe..







Oklah setakat ni je yang saya mampu untuk cerita aktiviti terbaru Debab, malas nak cerita lebih-lebih nanti dia bangga dapat masuk blog - famous la konon.

p/s : yang no. 5 tu kalau korang percaya, koranglah orang yang paling malang...huwahuwahuwaaarggghhhhhh..ngantok pulak..

23 comments:

s.a.y.a said...

comeynye pet dia yg nade2 ni...
wahhh..cntiknye umah ia..leh pnjm utk hamster kite x..:D

erk..alu2 ke pets awk 2...mcm tuan ia jgk la..lalala..~

n last..jgn geget pet awk tu..nti bhyakan kesihatn ..heeeee

Cik Emi said...

ala nak beli gak.. mahal tak benda ni? * rasanya ni blog ke dua aku tanya soklan ni* hehehe

noor afzan said...

saya ada bela seekor..
tapi bukan hams, cik ti..
damn..sejak bial dia bersarang di rumah eden..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hihihi ngade2 manja la tu...hahaha comel la debab tu..leh bawa tido malam x?? heeee

Solehah said...

sebiji mcm dlm wonderpets tu..btk ke feveret hamster ni daun saderi?cuba tengok..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah.... mahal tak??

ryenz said...

{saya} - klu nk pnjam umh ia..kne bwk hmster awk ngn awk sekali g sini ea.. hehe..saya mmg seorang yg pemalu tp bukan malu2 tikus tau.. =P

{cik emi} - hehe..xpastila kt mesia bpe hrge ia.. dlu cik emi ty kt sini jgkla..post yg lps..lupela tuh..hehe

{noor afzan} - bgusla ade cik siti kt umh nti leh suruh ia nyanyikan lagu siti nurhaliza ekekekee..

{suehan} - bole jerk tp jgn terkejut esok pagi ia ilang tido dlm kain hehe..sbb ia suka gelap

(solehah) - yups ia mmg suke daun sederi@sup ataupun daun2 yg berbau mcm daun misai kucing..tp pisang pun dia mkn..

{zikr} - mybe mahal jgk kot..

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe comel :)

macam tupai dalam satu movie tuu jer.. hehe...

jangan ambil selalu sgt gambar pet kita, nanti kita akan hilang huhu..

sebab saya dah kena pun huhu

isha said...

comellllllll
geramnye

SCHAKEYRA said...

mmg la xley wt aksi wonderpet x ckup korun lgi si itik ngan kura2 xdak haha

cikgu isza said...

wah.. umah dia tu.. dia bina sendiri ke? hehehe (soalan maut)

MrCongeniality said...

pets ni kalau dijaga dengan baik dan ikhlas....

dier akan doakan kesejahteraan tuannyer....~

mudah mudahan la ek..~

anyway..mekasih dtg singgah blog kiter ek...~

*wink*

Fikri said...

alaa... comelnye si debab. ;D

CronixxCancer said...

hamster yer..lagi chumel kucing..hehehe..tp bgslah tue ada pets..ada jugak tmpt kita meluahkan perasaan..kan? kan? kan?

p/s aku salu berbual ngn kucing aku...tp dia tak fhm apa yg aku ckpkan, die pun tak fhm apa yg aku ckpkan..hehehe...

h3r0 said...

mak aaiii.. memang betul2 debab nie...

Zahidah said...

eii comelnya debab! ehee.
hamster sy dua ekor dah mati. sob sob. :'(

Zahidah said...

eii comelnya debab! ehee.
hamster sy dua ekor dah mati. sob sob. :'(

Ery Farieha said...

wahhh guinea pig ekk?
comels~~

pawaka19 said...

comel2 ..guinea pig tu..jinak ke?ke dia takut2?

sohibusamahah said...

ooo~
ko bela ~pig~ ea??
ak suh 'itam' makn ~pig~ ko 2..
padan muka ko~
~lol~
hahahha

Anonymous said...

kata ganti nama diri bg pet ko 2 bukan 'ia' la...
xblaja bM ke??
guna la 'beliau'..
hahah~

Anonymous said...

http://gongfu.com.ua - Visit us or die!

Mr.K said...

nie anggota wonder pet nie...hahahaha

Related Posts with Thumbnails